Naturligtvis upptäckte jag att det varit ännu bättre om jag haft mer lök hemma, men nu får det bli som det är. Jag hackade iaf tre stycken, några morötter och stjälkselleri och fräste på, och så i den brynta köttfärsen och buljongtärningar och skalade tomater och en burk med nån sorts tomatsås, som jag fått i present och inte nänts använda. Så nu ska det väl puttra en kvart till åtminstone. Det brukar vara en återkommande fråga till matmänniskor i SvD – ‘hur gör du din köttfärssås?’, och alla har alltid minst en ingrediens som jag tycker är märklig, men så blir jag ju inte tillfrågad heller.

Annars bläddrade jag lite i ett av dessa album, som svärmor så ordentligt pysslade ihop. Den här gången ville äldsta dotterdottern se bilder från svärmors ungdom, och det fanns väl inte så många, men en del fotograferade jag av och skickade. Sen fanns det en bild av oidentifierade kvinnliga amerikanska släktingar, som verkligen klätt upp sig i eleganta dräkter och hattar för fototillfället, så den skickade jag med också.