Nog var jag ganska tacksam att jag hade satsat på rökt makrill och köpt remouladsås i dag. Jag behövde bara koka potatis och hacka lite sallad, så var maten klar. Det här konstiga tidsschemat gick ändå ihop i dag, jag kom upp i tid och kunde, trots ett smärre hinder på vägen, hjälpa maken och sen klä på mig och kamma till mig. Jag hann rentav ta ett glas juice och en halv knäckebröd och var ändå i väldigt god tid till bilprovningen. Lättnaden när inget behöver göras åt bilen är stor också. Och däckbytet gick på tjugo minuter och jag hann ta en sväng runt i bilutställningen, dom nyare modellerna har väldigt mycket större skärmar förstås och ser ut att ha fiffiga saker i mängd. Om ett par år kanske jag byter igen, den här bilen är fyra år och fungerar bra.

Sen åkte jag till järnhandeln, som ligger alldeles i närheten av verkstaden, och köpte två termometrar, en att mäta i kyl och frys och så en sån där gammaldags med blå sprit i, som jag satte fast i fönsterkarmen. Den där teknologiska, som visade tiondels grader får betrakta sig som uttjänt nu. Den här andra är nästa likadan som den farmor och farfar hade, och jag har satt den så att den är så pass skyddad som jag kan begära.

Jag lyckades med fjärrkontrollen i dag också, så nu har vi hunnit till mordet på Kennedy. Och det var förstås väldigt sorgligt på alla vis, men här hemma hos oss är det väldigt avkopplat nu. Jag har hunnit mangla linnehanddukarna och vika kalsonger. En känsla av avkoppling och frid sänker sig. Om fjorton dagar testar jag fönsterljusstakarna, dvs jag kom förstås på att jag måste göra det på måndagen den 22 för att hinna köpa ev nya glödlampor när jag handlar den veckan.