Som nästan alltid numer med en liten vaniljfyrkant, jag gillar det. När jag var barn var söndagsmiddagen nästan alltid älgstek (annars kyckling) och äppelkaka med vaniljsås. Min pappa gillade inte vaniljsås, där var vi verkligen inte lika, mamma serverade mängder vaniljsås och pappa fick vispad grädde.

Och nu lyssnar maken på Couperin och jag ska tänka igenom matlistan framåt. Det är lätt hänt att man fastnar i samma träsk med maten och det är inte helt enkelt att tänka utanför ramarna, men jag ska försöka vara lite kreativ. Sen gäller det att få till handelslistan också, för jag handlar väl i kväll. Innan är det kvällsmässa där vi firar Korsets Upphöjelse. Kejsar Konstantin (300-talet) hade en energisk och from mor, Helena, som åkte till Jerusalem och letade efter olika sorters reliker, bl a Kristi kors, som hon ansågs ha hittat. Det får vara hur det vill med det, men nog behöver vi fira det ändå.

Vi tittade förstås på Riksmötets öppnande, det var stiligare när kungen satt på silvertronen och dom kungliga damerna hade hovdräkter, att inte tala om drabanterna som klampade i trappan. Lite drabanter kunde man väl piffa till plenisalen med?