alla dessa små ärenden i dag. Jag startade med att köpa julfrimärken och såna där blå påsar man kan skicka saker i. Sen var det en dryg halvtimmes resa till skinkan. Jag hade ett mobilnummer att ringa när jag kom till parkeringen och så kom en vänlig kvinna ut med skinkan och en betalmaskin, så det gick bra. Sen begav jag mig hemåt och dimman tätnade förstås. Och jag tittade in till kemtvätten, där det var så fridsamt när jag lämnade in dukarna. Nu var det ett antal damer från barnomsorgen, som tydligen skulle ha handskar och diverse grejor och det blev en lång diskussion om rabatter och momsredovisning och inte var dom särskilt inne på det här med avstånd heller. Nå ja, jag kan bara hoppas att det inte betydde smitta för min del.

Och nu har jag lagt skinkan till vila med lite salt och socker och jag har kokat lagen den ska läggas i i morgon. Jag har dessutom skurit av en bit skinka som ska bli tillagad i lergryta i morgon. Det blev svartvinbärsmarmelad här på eftermiddagen, när jag kom hem från bilresan.

Snart är det natt igen, och jag hoppas det går lika bra för maken som det gjort nu i nästan en månad. I går kväll när jag skulle lägga mig var det lite speciellt. Maken pratade inte i sömnen, han sjöng nånting, oklart vad, men lite komiskt ändå.