med något mer lagom värme i dag. Jag har vattnat nu när solen inte längre skiner på uteplatsväxterna, lite gödning också.

Äldste ringde en stund i går när han var ute och gick med lilla hunden. Hon behöver ju en hel del motion förstås. I dag skulle han börja läsårets läreri, fast det är ju studiedagar så här i starten, tydligen skulle man ägna sig åt värdegrunden och lågaffektivt bemötande, hans entusiasm var begränsad. Dessutom hade fritids bestämt sig för att ha planeringsdag, så svärdottern får ta med flickorna till jobbet på förmiddagen och så får dom delta i det lågaffektiva på eftermiddagen. Detta år kan ju varken mor- eller farföräldrar göra en insats, och jag gissar att det gäller rätt många.

Annars diskuterade vi ett program jag sett om vildsvinsjakt i Jura (franska gränsen mot Schweiz). Man släppte en rätt stort antal hundar, som fick jaga upp vildsvinet och bokstavligen ta ner det, och sen kom jägaren och dödade svinet med kniv. En märklig upplevelse, som den deltagande toppkocken sa – ‘this is nothing for the fainthearted’, hon var rätt stressad själv. Men tydligen finns det folk även i vårt land, som tycker att det skulle vara en bra idé, Äldste delade inte den uppfattningen.