och jag var bara uppe två gånger i natt, men lite trött är jag allt ändå. Och det är en regnig dag. Jag testade det här med att torktumla jackan och frånsett att torktumlaren inte ville samarbeta alls, den signalerade bara ‘error’, när jag försökte ställa in tiden. Men hur som, det verkar som om det blev bättre.

Och snart är dagens limpor färdiga, härligt. Doften är underbar. Och jag tänker en hel del på det här att rensa framöver, nog vore det skönt.

Och så funderar jag ibland på hur underligt minnet är. När jag låg lite halvvaken funderade jag över nånting (och jag kommer inte ens ihåg vad det var), och jag tänkte – ‘men det kan jag fråga min bror om’, och min bror har varit död i snart tjugo år. Och maken sa att han fortfarande kan tänka – ‘det ska jag fråga mamma’, och det är nästan tre år sen svärmor dog. Sen var det en dödsannons över nån jag kände lite grann för länge sen, och plötsligt kunde jag fiska upp en massa kunskap om henne, maken var förvånad. Jag kom ihåg när vi råkade hamna i samma tågkupé och hon och hennes väninna sjöng nån av Hasse&Tages grejor och en medresenär blev oerhört förolämpad över att finlandssvenska människor skämtade med Sverige på det sättet. En del var lättstötta redan för länge sen.