det utlovade, drog in här precis vid matdags. Ärtsoppa f ö. Och innan cyklade jag till kondiset och köpte en liten längd. Då var det rätt soligt, en ung kvinna som bor på bottenvåningen satt ute och solade, men när jag kom hem hade hon gått in. Så fort slog det om. Och så hade jag sett ett recept på hallongrottor hos Underbara Clara, och det verkade mycket smidigare än mitt förra recept, så jag köpte den där hallonsylten man kan klämma ut – väldigt smidigt – och gjorde en halv sats för att se om det blev bra. Tanken är att vi ska kunna testa till eftermiddagsfikat. Maken och jag brukar inte fika så där, men när nu Äldstes familj kommer förbi, så satsar vi på det.

Tanken är att han ska hjälpa mig att uppgradera ordbehandlingen, det var så länge sen vi laddade ner det att jag inte alls vet hur man gör. Fast det hade jag kanske inte vetat om det hade varit i förra veckan ens, om jag ska vara uppriktig.

Och det är inte en helt bra dag i dag, maken blandar ihop saker på ett ovanligt påtagligt sätt. Jag går lätt upp i beredskapsläge, kan man säga.