som jag hängde upp när vi kom hem från kyrkan är nästan torra redan. Temperaturen i skuggan är 29° nu, så det kan gå upp till 30°. Vi har fönster och ytterdörr öppna, och när vi åt tog jag fram fläkten, alldeles lagom då.

Och i morse var jag ute ganska tidigt och cyklade bort till kondiset och beställde en vit prinsesstårta för att fira Äldstas bröllopsdag i morgon. Vi köpte den vita trevåningstårtan där då, men i morgon behöver vi inte precis tre våningar. Det gjorde vi knappt då heller, alla vara rätt mätta när det blev dags för tårta, så vi åt tårta flera dagar sen.

Sen hann jag läsa dödsannonserna också. Ett namn dök upp, någon jag inte träffat på mycket länge, hade avlidit i hög ålder. Och jag minns förstås hur hon såg ut då, för länge sen, en vacker ganska ung änka med vackra blonda små döttrar. Och så den där lite stiligare middagen, som skulle ordnas vid ett högtidligt tillfälle, jag var alldeles för ung för att delta i förberedelserna, men jag har hört historien om hur dom stod där i det inte väldigt rymliga köket och försökte få ordning på alltihop. Och potatisen ville inte koka. Det var förstås en jättegryta, som någon hade satt på alldeles för sent, och den nu döda lär ha stått över den med paniken nära, energiskt rökande och askan ramlade ner i potatiskoket. Nå ja, det kändes förmodligen inte på smaken sen.