och möjligen steg jag upp lite tidigare än annars, man får vara lite strategisk om sex personer ska samsas om ett badrum. Strålande vacker dag är det. Och vi hade en så fin frukost, det är så roligt att äta med Äldstas familj. Sen packade dom lite matsäck och plockade ihop sina saker. Dom är ju alldeles otroliga, när dom kommer sprider dom ut ett moln av prylar inom tio minuter och sen när dom ska åka så bara samlar dom ihop alltihop igen, hur effektivt som helst.

Så halv tio åkte dom, vi också, fast vi skulle bara en liten bit norrut till högmässan i ett mindre kapell. Det är en rätt rejäl uppförsbacke dit, men maken var tapper. Och en propp hade gått, så det blev ingen klockringning. Sen var det kaffe efteråt, men där gav jag upp, jag ansåg att vi behövde komma hem i stället.

Det händer rätt ofta att maken säger – ‘men du är ju frisk’, och det är jag, men det betyder tydligen att jag inte kan/får vara trött och just nu är jag  – lite omotiverat kanske – väldigt trött. Jag kände att jag var precis på gränsen för att klara att plocka fram middag, men det gick bra. Och det är så vackert ute, björkar i olika skede av grönska och så späda bokblad och mattor av vitsippor.