när jag var ute. Men det ska bli regn senare, vi får se. Men jag har köpt dom traditionella vita julstjärnorna till köksfönstret, kanske går det bättre i år. Förra året dog den ena väldigt raskt. Och jag köpte en ny miniflaska cava, om det skulle dyka upp nåt nytt firningsämne.

Min lilla lista på saker att göra i dag börjar jag också att jobba av. Bilen ska lämnas in  – igen – på måndag, kanske blir det rätt den här gången. Sen lyckades jag inte med kommunen. Maken har en sån där förhöjd toasits, och den början nu se lite ofräsch ut, trots mina tappra försök att hålla den bländande. Och noga räknat har han haft den sen 2005, så jag tänker att man kanske kunde få en ny. Det var inte helt lätt att hitta ett telefonnummer på kommunens hemsida, det stod att man skulle kontakta hjälpmedelsmänniskan, men det var inte alls lätt att hitta numret. Och hon har telefontid 8-9 vardagar, och det var förstås upptaget i morse. Men det kommer fler morgnar. Och skinkan har jag inte heller lyckats beställa än, jag vet att dom svarar inte precis första gången man ringer.

Och så känner jag att man ska hjälpa till, om man nu kan. Vi hade flera år ett fadderbarn i Gambia, men hon har nu gått ut skolan, så jag tänker skaffa ett nytt, den här gången i skolan i Betlehem, som drivs av Svenska Jerusalemsföreningen. Numer antar man också pojkar, men det var från början en skola för flickor, väldigt viktigt. Så jag har kontaktat föreningen.