fast jag med min fästingtalang har mest varit inne, dvs nyss satt jag ut på uteplatsen och läste en timme, väldigt skönt.

Och jag klippte maken, det ser bra ut. Ibland blir det bättre än annars. En gång när jag hade klippt Yngste och han ett par veckor senare gick till frisören, sa proffset – ‘ja, du ligger i lumpen, jag förstår att det är nån av kompisarna som klippt dig’, och Yngste sa att han hade inte sagt då att det var mamma. Ah ja, vi har iaf för länge sen tjänat in klipparen. Och Äldste hade haft ett ärende i närheten och kom förbi just när maken och jag satt oss vid pastan, men han fick ett par skinksmörgåsar, så han inte föll ihop.

Och annars har jag mest suttit och läst, hon skriver bra, ms Vine. Och maken upptäckte plötsligt en bok, som jag köpte och läste för ett tag sen och som jag trodde att han skulle gilla. Den har bara legat där, troligen blev han distraherade när jag visade den första gången, för nu var han väldigt entusiastisk. Fast jag har ju läst ut min bok nu. Jag får gå till biblioteket på onsdag, innan hinner jag inte.