det blev. Logistiken var lite av en utmaning, men vi löste det. Maken ville inte med till kvällsmässan och samtalet efteråt, han sa klokt nog att han ska dit i morgon kväll, Långfredag, Påsknattsmässa, Påskdag och så Annandag Påsk, så han vilade sig i form. Och jag bredde macka och gav honom innan jag åkte, lite tidigare än vanligt, men det gick bra.

Och sen hade jag en stund i tystnad och vila alldeles för mig själv innan mässan, tacksamhet för det. Sen hade vi en stund när vi talade om den Helige Ande, nog så knepigt, att få ord för det outsägliga, men det är givande att fundera tillsammans. Och så sliter vi med den komplicerade kaffeautomaten, som verkligen lever ett eget liv. Till slut fick jag ut en mugg, som jag var hyfsat nöjd med. Och solnedgången var så vacker. Och en av deltagarna hade f ö mätt 22 cm snö dygnet som gick.

Och eftersom maken får ett eget besök i morgon har jag städat upp runt hans fåtölj. Har jag tur kommer dom berömda uteplatsstolarna i morgon, och har jag ännu mer tur kommer jag iväg till tippen, det ska vara öppet till 16.