– bara ett fåtal regndroppar, och inte så förfärligt kallt egentligen. Men det är knappast klockren sommar, även om det här är rätt vanligt sommarväder. Jag vet att det är bra för vattenståndet, men jag skulle tycka det vore fint med lite sol. Förstås.

Och nu är planeringen klar, vi åker över dan och hälsar på Äldsta på lördag. Jag har beställt en prinsesstårta på stället som gjorde deras bröllopstårta, det råkar vara bröllopsdag för Äldsta, även om svärsonen befinner sig långt bort i jobbet. Vi andra får väl fira. Alla tillfällen till firande bör tas till vara.

Och när jag var ute förut så passade jag på att hälsa på fd Bästa Grannen, hon som var granne när vi flyttade hit. Innan dess bodde dom faktiskt i den här lägenheten vi ska flytta till, så hon är väldigt uppmuntrande och stöttande inför projektet.

Och jag konstaterar att jag inte fick till det där städandet av skrivborden, som jag tänkt som dagens projekt. Men jag lånade tre böcker på biblioteket och jag hoppas innerligt att maken kan läsa dom.