att växla ner tempot. Det kändes nödvändigt i dag. Så jag satte mig och läste lite, en av låneböckerna, handlar om författaren relation med sin missbrukande bror och med en massa stycken instuckna där han reflekterar över sitt författande. Jo jo, jag fattar, men det händer att jag läser dom avsnitten lite raskt och tänker – ‘men skriv bara, berätta inte så mycket om dom filosofiska diskussionerna du har med dig själv under tiden’. Men jag antar att det är viktigt för honom att redovisa processen.

Och jag satt i solen på inglasade balkongen, för det blev väldigt soligt på eftermiddagen, även om det var alldeles lagom väder för ärtsoppa. Trots min lite skakiga matlista, så har jag inget antecknat för i morgon, men jag kommer väl på något senare i kväll. Och jag ska – det är ju ändå första juni i dag – smörja in vinterskorna och ställa undan dom.

Lite grann känns det som om jag behöver plocka undan en del, lägenheten ska visas i morgon för ev nya hyresgäster, dom förra som tittade ville inte ha den. Och dom hade två tonårsdöttrar, jag kan tänka mig att man egentligen inte vill flytta in i en fyra då. Jag hade lyxen att ha ett stort och stabilt hus, när dom tre äldre var tonåringar, tacksamhet för det. Men jag har inte putsat fönstren, om man säger så. Jag får väl försöka att se trevlig ut, vi blir ju deras närmaste grannar.