en timme till. Men sen var jag ändå tacksam att jag inte gjorde det. Jag ringde t ex vårdcentralen och fick en tid att ta blodtryck i morgon, inte för att jag är särskilt orolig för mitt blodtryck, men tiden går ju och jag minns inte ens när jag fick det taget senast.

Efter frukost ringde Äldste. Lilla hunden, som minsann är ett år nu, ska få nån sorts spruta senare i dag, så då kunde han passa på att äta lunch med oss. Visserligen blir det purjo&potatissoppa och jag vet inte om det är hans absoluta favvo, men det är fettisdag så jag jag köpte semlor till kaffet. Och det är en långvarig tradition att vi äter soppa före semlan. Första gifta året åt vi spagetti och köttfärssås, rejäla portioner, och sen semla med varm mjölk (lite kanel och vanilj i mjölken), och vi fick matslaget både maken och jag. Vi vacklade in till sängen och vaknade två timmar senare. Så det blir soppa.

Fast det var det här med apoteket också i dag. Jag fattar att det tydligen är väldig brist på receptarier och att det tydligen väller in sådana som ska övas, ständigt, här. Och dagens lilla människa är mycket grundlig och bryter lite på ett östeuropeiskt språk, mycket noggrann med pappersklistrandet på burkar och askar, och mycket noggrann att förhöra sig om det ena och det andra. Och till skillnad från dom flesta andra i lokalen är jag inte intresserad av att ha dagens pratstund just där och då, jag vill bara ut.

Annonser