i morse. Det var bra, den var god och lyckad och så, men det är ändå bra att den tog slut nu. Jag har en tendens att gärna äta för mycket skinka. Men vi har fortfarande kvar av julosten, den där edamern, som jag köpte för ett år sen och som har vilat sig i form i kylskåpet. Jag ska köpa nästa års i morgon, har jag tänkt. Skulle något hända mig, får väl barnen slåss om den.

Och i morgon är vi bjudna till svärmor på lunch, maken och jag. Hon hade tänkt bjuda ett kusinbarn också, men hon var visst lite krasslig. Kusinbarnet är drygt tio år yngre än svärmor, det kan bli så där med generationer ibland.

Och just nu är det alldeles jämngrått ute, i morse var det tydligt flera olika lager moln, ett undre, ganska tunt, som var alldeles grått och snabbt blåste åt nordöst och genom det såg man solen lysa på övre lager vita moln, som när man flyger fast lite tvärtom. Men nu är det mörkret som faller redan.

Och har, så här på Thomas a Beckets dag, läst Murder in the Cathedral, en tradition det också. Den är skriven ca 1935 och är så absolut fylld av närvaro. To do the right deed for the wrong reason.