– man kan säga att det – med våra mått mätt – har varit tempo i dag. Den där extra timmen sömn var välsignad. Upp när mobilen plingade och sen var det laudes och grötkok och fixa i ordning maken hinna borsta dom egna tänderna och så.

Sen åkte vi till närmaste kyrkan, glad och fin högmässa, duktig predikant. Sen bytte vi några ord med ett av svärmors kusinbarn och så fick maken vila en kvart där hemma. Hämta svärmor vid porten och så rask färd hem till Äldstes familj. God potatisgratäng och fantastisk älgstek. Och sondöttrarna och lilla hunden.

Sen packade vi ihop oss igen och till kyrkan där lilla nästminsta skulle sjunga i kören, hon är mycket entusiastisk och körledaren är ovanligt entusiasmerande. Och det är ju svärmors barndomskyrka, så det var roligt för henne att vara med.

Och nu har jag ställt om timmarna till lamporna och till och med bilklockan visar rätt tid nu. Det känns som om jag behöver lite vila – maken är horisontell f n – så jag ska gå och ställa mig framför ikonerna. Tacksamhet att allt gått väl.