när mobilen hade väckt mig, maken väckte mig två timmar innan och för en gångs skull hade jag lite insomningssvårigheter där sen, annars brukar jag efter det somna som en klubbad säl, men inte i morse riktigt. Så jag sov vidare en kvart till och hade den mycket besynnerlig dröm som enbart bestod av bilder på olika hattar, damhattar. Och jag tror inte det beror på ett inneboende behov att bli modist.

Sen hade vi en diskussion vid frukost, apropå att jag sade att det hade regnat när jag gick ut med första skräpomgången i går, men sen när jag kom med tidningspåsarna (dom äldsta tidningarna var f ö från ca 10 juni, det var en rejäl hög) så hade det slutat regna. Då kunde maken inte alls föreställa sig hur det ser ut vid sopkärlen. Och jag vet att han har gått där en gång men tyckte det var för långt, så han ville hellre använda trapporna genom huset till trottoaren, men det hade han alldeles glömt. Så jag åkte ner med hissen med honom och lotsade honom bort till cykelutrymmet under tak och sopkärlen och staketet ut mot gatan, och så fick han titta på konstruktionen av nedersta våningens uteplatser. Och han skulle som han sa ‘memorera’ detta.

Och före frukost hade vi en mer bisarr konversation. Jag högg hans glasögon och sa att jag tvättar av dom. Då började han en längre utläggning om att han verkligen försöker undvika kladd på glasögonen. Ja ha? Men nu var dom kladdiga och jag tvättade av dom, utan att tycka att det var ett dugg vare sig märkligt eller besvärligt, men på något sätt var det mitt fel.

Annonser