– jag sms:ade Yngste och frågade hur det går med bredbandet och boendet och han ringde tillbaka sen. Han hade just plockat in allt i den nya bostaden, den nya sängen hade kommit och var nu monterad. Många lådor överallt, men allt finns där nu. Och han fnissade och berättade att han tog en påse med porslin och tänkte ställa in i något skåp och så tyckte han att det såg lite konstigt ut, något klet på botten, och plötsligt insåg han att det var grejorna han och Äldste åt frukost i, där i Falun för länge sen, och så hade han tänkt diska det när han kom fram till Göteborg, men den påsen hade aldrig blivit uppackad där, så sen hade den kommit hit till oss och stått odiskad här hela denna tid och nu kommit upp till ytan.

Och han ska bygga sitt eget skrivbord, sa han, och lät så glad över alltihop. Äntligen har han någonstans som är hans hemma igen. Och även om han nu ska jobba rätt intensivt några dagar, så är det ändå hans egen dörr som han får stänga.

Och vi diskuterade gardinerna, som jag sydde då, för länge sen till betydligt högre takhöjd, men jag sa att det är bara att klippa av dom. Han var då lite skeptisk till att gardiner behövdes, men Äldsta sa bestämt – ‘tänk på att när du tar hem nån tjej tror hon inte du är klok, om du inte har gardiner’. Inte vet jag.

Annonser