– det väldigt grundliga optikerbesöket. Och det finns en handikapplats alldeles utanför dörren, bingo. Och maken fick titta i en konstig apparat, han fick trycket mätt (12 på ena och 13 på andra) och fick konstaterat att han har klara linser, bra där. Och sen fick han titta på bokstäver och kontraster och så prova med olika linser i dom klassiska optikerglasögonen och man mätte avstånd mellan ögonen och var pupillen hamnar och alltihop var väldigt proffsigt, maken var nöjd. Så nu är det bara att vänta.

Och han klarade förflyttningarna och dom olika stolarna, vilket inte är en självklarhet. Men alla såna här saker tar betydligt mycket mer energi än man kan föreställa sig. Och sen ringde han förstås sin mamma, som hade diverse synpunkter på alltihop. Hon hävdar fortfarande att den här optikern annonserar för mycket och för dyrt, hur hon nu kan ha nån synpunkt på det, men det har hon.

Och jag är lite generad över att jag inte har planterat sommarblommorna än. Om det kommer en morgondag så blir det nog av.

Annonser