framför datorn. Värdinnan brukar tycka att jag ska ordna det mer bekvämt för mig, men jag är lite lat så här sent på kvällen och då är det enklaste att sätta sig på mattan just.

Dagen har varit fylls på olika sätt. Jag startade i vanlig tid och duschade och läste laudes och plockade upp maken till gröten. Så småningom gav vi oss ut på småvägar som jag aldrig i livet farit på annars, men om nu den vanliga vägen är avstängd, så får man anpassa sig. Och jag installerade maken hjälpligt, han var inte nöjd, och man kan säga att ambitionsnivån skilde sig ganska betydligt på förra boendet, men jag tänker att det får lösa sig när jag inte är där och jag hämtar honom på fredag em anyhow. Jag ringde honom när jag kommit fram, gott så. Och när jag satte mig i bilen började det snöa och det fortsatte nästan tio mil, stora flingor, julkortsformat. Men väl framme så tittade solen fram, lite kallt i blåsten, men jag har promenerat utefter sjökanten och lyssnat på vågorna som kluckade. Och sädesärlor i mängd runt omkring.

Sen var värdinnan på utflykt i dag (och det visste jag om) så jag har haft en eftermiddag i relativ ensamhet. Men vi har haft en trevlig kväll och nu ska jag försöka sova lugnt. Jag gissar att det kan bli lite tveksamt, men jag ser fram emot morgondagen.