– man lägger ribban olika. Och jag noterar att jag fick sova nästan hela nätterna dec och större delen av januari. Nu, efter förra helgens infektionsutbrott, så känner jag att det är helt OK att bara gå upp två gånger per natt, om maken i övrigt mår bra. Och jag noterar det här att jag måste vara på alerten också när han vilar.

Samtidigt är det inte enkelt, jag är väldigt trött i dag. Jag kände det när jag först cyklade och handlade lite och sen for vidare till deklarationsbyrån och stod där och pratade igenom pappren. Nästa vecka tar jag tag i insättningar och utbetalningar och det praktiska. Men jag orkar inte så bra i dag, jag har fortfarande inte lyckats få tag i någon på boendet till i morgon, så det får väl gå ändå.

Och jag skulle verkligen behöva att någon höll mig i hand och sa att det ordnar sig, det räcker att göra så gott man kan. Och jag tänker på Marta i den bibliska berättelsen, hon som anstränger sig hela tiden, och så tänker jag också på att någon sa att det står faktiskt att Jesus var mycket fäst vid Marta och hennes syster, det står inte att han bara älskar Maria, som sätter sig vid hans fötter. Vi som sliter lite mer än vi orkar, vi har också någon som står med oss.