när jag vaknar till efter lilla eftermiddagsslummern, som f ö var väldigt djup i dag, kanske inte så underligt med natten och sommartiden och allihop.

Och det där med svärmors klocka var lite speciellt. Hon ringde tjugo i ett, och blev påtagligt irriterad över att det var jag som svarade (maken vilar så dags) och jag råmade att han skulle ringa en timme senare. Jag försökte fråga henne om hon ställt om klockan, men hon påstod det. Problemet är att hon inte riktigt är kalibrerad på min röstfärg, så hon hör verkligen väldigt illa i telefon, maken skriker högre liksom. Och när väl maken fick tag på henne, så klagade hon på att vi åt på ‘konstiga’ tider. Och då visade det sig ju att hon vridit åt fel håll.

Sen tittade jag på ett engelskt par som ville köpa hus i Stockholm, stackarna. Dom var beredda att betala 750 000 pund och det räcker väl inte hela vägen i en budgivning, räknat dom önskemål dom hade. Och sen diskuterades kulturskillnader, t ex att svenskar inte går fram till folk som ser vilsna ut och erbjuder hjälp, man måste fråga själv först, sen är svenskar väldigt hjälpsamma. Vi är inte rude, fast man kan tro det i början, vi vill bara ge varandra space.