i mitt fall just i kväll var det att klippa tånaglar och lacka nytt. Det gick så där halvbra, jag satt tydligen inte tillräckligt länge med fötterna i blöt. Eller också får jag kapitulera och skaffa mig en sån där nagelavbitartång. Det betyder alltså att jag lyckades trassla sönder minst en nagel lite för mycket. Men med nagelfil och så lack på, så ska det väl ordna sig.

Och så har jag nyst ett par gånger på raken och börjar förstås oroa mig att jag ska bli förkyld, eller rentav få nån sorts influensa nu inför den kommande avlastningen.

Och sen tittade jag på ett klipp med Pavarotti, där han berättade om pinsamheter i karriären, och naturligtvis ställde sig en dam upp och vittnade om hur otroligt underbar han var, och han log milt och sa att det var en av de två vackraste komplimanger han fått, den andra var en man som sprang på honom på trottoaren och sa – ‘ursäkta, men jag såg er inte’. Roligt med folk som har lite distans till sig själva. Det hade jag kanske inte riktigt väntat där, skäms på mig.

Och nu snöt jag mig igen.