– och jag tittar förstås nästan alltid för sent, för när jag hör ljudet har ju glittret redan dött ut. Men jag har sett ett par raketer. Det återstår att se om det finns några kvar om en halvtimme.

Och maken fick en knapp matsked baileys till ostbågarna och chipsen och han tyckte det var trevligt. Nu ligger han i sängen och gardinen är inte fördragen i sovrummet, han tänkte att om det dyker upp något fyrverkeri just där, så ville han se det. Jag kan bara hoppas för hans skull. Och jag är förstås väldigt tacksam att vi kommer från ett sammanhang där oregelbundna smällar just betyder rätt stillsamma fyrverkerier.

Och jag skickade bild på våra chips&ostbågar till Äldste, dom hade ätit rådjursfilé och hasselbackspotatis med rödvinssås och amarone till, lilla nästminsta hade varit förtjust (ja, minus amaronen då) och lilla minsta hade ätit välling innan och var inte så intresserad av rådjuret.

Och nånstans under kvällen fick nånting i datauppkopplingen fnatt, men när jag startade om routern så var vi med på banan igen. Nu får jag snart gå och hänga i fönstret i Yngstes fd rum, där brukar man se bäst. Och dessutom höra kyrkklockorna.