är kanske inte alltid min bästa gren, medges. Men nu försöker jag åtminstone att tänka att det här att få tunnare hår (vilket jag sörjer) betyder att det torkar fortare när man tvättar, och det bör jag göra så snart som möjligt nu.

Sen högg jag tag i en sån där fånig detalj – maken har en svart gummisnodd runt sin kryckkäpp, den använder han till att hänga käppen på armstödet (när sådant finns) och nu har själva resåren gett upp för ett tag sen. Det betyder dels att den har blivit onödigt lång och att den ständigt halkade ner utefter käppen och då fick maken inte tag på den när han skulle sätta sig. Och jag tog ordentligt fram ny svart resår för flera veckor sen, men själva pysslandet blev inte av. Men nu så! Klart!

Så det mest oväntade kan faktiskt ske. Och i morgon kommer en vän hit, han brukar komma med en bok till maken då och då. Och jag är tacksam att han kommer just i morgon, även om det betyder att jag inte har dammat när han kommer. Jag tror verkligen inte att han ser det dessutom. Han råkade vara Yngste lärare (religion) och gav honom underkänt, så jag är tacksam att Yngste inte är hemma i morgon. Det kan mycket väl ha varit välförtjänt, men känslorna från Yngstes sida är lite irriterade, trots att det var ett tag sen.