avklarat. Med råge s a s. Maken och jag kastade oss till närmaste kyrkan i förhoppningen att det skulle gå ihop sig, rent tidsmässigt. Mer rutinerade pastorn brukar vara klar så där 11.07 och inget slarv med det, men den något yngre förmågan (plus extra sjungande till gitarr) tog ut svängarna lite mer, så när jag såg att klockan hade hunnit bli 11.23 så petade jag maken i sidan och sa att nu går vi. Så det gjorde vi. Vi skulle liksom en sväng om hemmet, hämta presenter och gå på toa, och så skulle svärmor hämtas upp efter halv tolv, var det sagt. Och det blev 11.40, vilket hon inte var riktigt nöjd med. Men vi kom fram ungefär på beräknad tid ändå.

Och nu har vi ätit god mat och druckit mängder kaffe och ätit tårta dessutom. Lilla minsta var mycket nöjd med sina presenter och det tror jag svärdottern också var. Och vi satt och pratade med hennes trevliga föräldrar, så bra eftermiddag detta.

Men livet är ju randigt, mitt när jag satt där i glädjen och gemenskapen fick jag ett besked om en mycket avhållen väns svåra situation.