det nya almanacksbladet redan nu. Hur det nu har gått till, det allra sista. En vacker bild med mycket snö och jag hoppas att det inte blir så särskilt många såna dagar där jag är. Dels är jag rädd att halka själv, dels ställer det till livet för maken.

Och jag lyckades f ö skära mig två gånger i dag, först när jag skulle skiva tomater, då hackade jag till vänster tumnagel, nu jämnslipad. Sen gled brödkniven snett och hyvlade av lite skinn på vänster pekfinger, hur onödigt som helst, en sån där lucka som knappt syns men som brukar fastna i alla ojämnheter tills man måste klippa bort kanten och det brukar inte kännas bra.

Men i går kväll kom jag på att det ska fixas presenter både till svärdottern och lilla minsta, det ska ju firas kommande söndag. Lilla minsta fyller två då och svärdottern något mer och på måndagen. Och lilla minsta älskar Pippi Långstrump, så jag klickade hem en blå klänning med Pippi och så Herr Nilsson på axeln och till min lycka kom det mail i dag att den är packad och på väg. Det kan gå. Svärdotterns present kanske hinner komma också. Men nu måste jag nog börja fundera på julklappar också.