till middag. Till frukost också, faktiskt, men det brukar det vara på kvällen. Det har jag alltid gjort, så det är inget ålderstecken just för mig. Och vackra blommor står det både här och där nu. Svärmor skickade med liljor med Yngste. Jag gillar ju liljor (ingen överraskning kanske), men doften blir lätt lite mycket, jag får se om dom får stanna inne i rummet eller om dom hamnar på inglasade balkongen.

Och medicinen var virrigare än jag trodde, man hade givit maken kvällsmedicinen på morgonen, uppenbarligen och det är inte samma piller. Jag blir trött.

Men annars tror jag att jag har koll, noga räknat ska vi ju bara äta middag, sen får vi se hur det blir i övrigt. När maken är duschad ska jag ta mig an tårtorna.

Och saker man annars låtit bli, blir plötsligt gjorda. T ex har jag retat mig på den extremt långsamma lampan i hallen, dom flesta har brukat lyckas få på sig det mesta innan den vaknar, och nu har jag äntligen bytt den mot en piggare variant. Och jag plockade fram en kjol jag inte haft på väldigt länge och flyttade en knapp i den. Möjligen är den ändå ca två kilo för trång, men det går nog.

Nu går jag och borstar tänderna och lägger mig och lyssnar på regnet utanför, panterns tassar i Mumindalen.