på Mors dag då. Dvs hon har varit här och ätit middag och pratat med maken om hans och hennes släktingar från Noa och framåt, ungefär. Mao en lyckad dag, hoppas jag. Jag har ingen att prata släktingar med. Men jag åt en alldeles för rejäl bit rabarberpaj med hemkokt vaniljsås, så nu känner jag mig totalt fyrkantig.

Yngste skickade ett glatt litet sms till mig på förmiddagen, rart av honom. Men annars känns det mest som om jag skulle kunna sova till i morgon.

Och det var lite rörande att höra svärmor berätta om när hon och svärfar började vara tillsammans, han var ju nio år äldre, och det är ålderskillnad så där i början. Och när dom så småningom hade kommit överens om att hon skulle flytta till Stockholm när hon var arton, så att dom kunde träffas mera, så hade hans mamma sagt att det var väl ingen bra idé, kunde han inte intressera sig för hennes ett år äldre syster i stället, för henne hade minsann mamman träffat lite mer när hon hade varit och besökt släktingar i trakten här, och det vore bättre med nån lite äldre ändå. Men svärfar hade stått på sig, det var svärmor han var intresserad av och så fick det bli. Och hon säger själv att hon har haft ett så roligt och intressant liv, som hon säger – ‘nån som var född där jag var, jag hade bara gått nån kurs i hushållning och sen kom jag till Stockholm och kunde göra en massa intressanta saker och fick roliga jobb. Fast när vi hade renoverat villan och Pappa ville köpa en villa till, då sa jag nej, jag hade målat tillräckligt då, tyckte jag.’