blev jag allt när jag kom upp på övervåningen och adventsstjärnan (den lätt sneda) inte hade tänts. Men det blir lättare om man sätter i kontakten. Så nu fungerar den.

Och ena ljusstaken där nere (av fyra) tändes inte, trots test häromdagen, men det var bara att börja om med fräscha lampor, så nu strålar den. Och ja, jag vet att klockan inte är sex än, för den som är petig med sånt, men där jag bodde många år flyttade man helgsmålsringningen en kvart bakåt varje vecka för att hålla takt med solnedgången på ett ungefär, så jag gör så.

Och köksbordet har en ganska vit duk (oblekt) och adventsstake. Jag gick och köpte en röd amaryllis med två knoppar och så två väldigt dyra julrosor, som jag har planterat ute.

Och planen för i morgon är först kyrka, sen vilar maken lite, sen äter vi något lite snabbt och sen hämtar vi upp svärmor för färd till Tvåan. Vinterbarnet, äldsta barnbarnet fyller år på måndag, så han ska firas. Och många år nu har han – förstås – fått en legoadventskalender, men nu är det nya tider, han får presentkort på appar till mobilen.