på den tiden jag köpte metalltraktorer och diverse redskap, ja såna där leksaks- alltså, Äldste sonens favoriter. Nu satte jag in en symbolisk summa på hans konto med tanke på alla vinterdäck och alla bilreparationer som behövs.

Och så snyter jag mig rätt ofta. Och hänger tvätt.

Och sen funderar jag på att i år är nog första gången som jag inte träffar något av mina barn på deras födelsedagar. Så kan det bli. Själv åkte jag nog hemifrån på födelsedagen rätt snabbt, faktiskt, tror sista gången jag var ‘hemma’ var när jag fyllde sjutton. Sen minns jag att tanken var att min 30-årsdag skulle firats hos min mamma (pappa var död) med diverse familj med, och så blev jag sjuk, feber och elände och allergi mot penicillinet jag fick, riktigt dålig. Och min mamma var så besviken på mig och jag satt där och frös och svettades med telefonluren i handen. Så kan det bli.
Och just nu längtar jag bara efter mars eller så. Det är så mörkt.

Sen tänker jag på att man kan räkna alldeles fel också, många år sa jag att jag hade fått tre barn på sex år, hur jag nu tänkte där, för Äldsta var 4,5 när Äldste föddes och då fanns Tvåan, knappt två år, mellan.