när limporna står i ugnen och snart kommer doften också. Jag bakar två sorter i princip, grahamslimpor i form, makens favorit, enkla och smidiga och så min egen favorit – lite rågsikt, vetemjöl och lite olivolja. Degen till varje limpa väger drygt ett kilo och sen delar jag drygt 400 g som jag flätar ihop och så en lite tjockare fläta av resten, som läggs ovanpå, med flätningen åt andra hållet s a s. Det är bästa limpan för mig. Och när dom är färdiga ska jag tänka ut vad vi ska äta i morgon och så handla det på coop.

Jag kan bara konstatera att det blir nog inte alls lika mycket blommor på balkongen mitt emot, en ny familj håller tydligen på att installera sig, en liten gosse, så där 3-4 år och en något större syster. Då lär det räcka utan att man fyller balkongen med grönska, tänker jag. Jag förmodar det var fadern som manade in den minste nyss, han såg ut som om han väntade nästa barn vilken sekund som helst. Kan bli spännande.