Nu är köttfärssåsen till lasagnen färdig. Och chokladtårtan, mandelmassebotten med ett rejält lager Fazers blå blandad med grädde och smör och en aning punsch, står i kylskåpet. Skräpet är slängt. Och jag undrar som alltid varför folk inte fattar att mjölkkartonger, liksom alla andra kartonger, ska vikas ihop innan man slänger. Det är knappast kärnfysik att en hopvikt förpackning tar mindre plats och ingen i detta hus kan ha missat att just kartongkontainern blir överfull. Varenda vecka.
Och annars har dagen varit bra, maten var god och hyfsat nyttig. Sen blev det alldeles för många chokladtryfflar, men man ska väl ha något att jobba med i januari också, antar jag. Och med januari i tankarna tog jag fram nya almanackan och upptäckte att jag köpt fel sort, den som ska vikas ut helt och inte alls får plats på vanliga stället. Gör om, gör rätt. Det betyder förstås att jag kommande år kommer att ha en bredvid datorn också.
Om en liten stund ska jag dra ut bordsskivan och plocka fram elva tallrikar och göra klart dukningen.
december 29, 2013 at 11:00 e m
Chokladtårtan blir smarrig, ser jag. Och tryfflar är gott.
Blir också sur på folk lämnar stor, tom plastback vid återvinningen, lägger plast bland tidningar, osv.
december 29, 2013 at 11:24 e m
Plaståtervinningen är ett skämt i vårt hus, jag blir bara sur, hur svårt kan det vara.
Men jag fokuserar på chokladen nu. 🙂