att byta däcken, så jag gick hem. Förbi blomsterhandeln. Och utanför stod de mest stilfulla vita amaryllisar i knopp med rosa strimmor, tydliga i år, så det kan inte bli fel. Så jag köpte en som såg enormt frodig ut. Fast den välter väl när den slår ut. Men det blir vackert och den står under en av lamporna i bokhyllebelysningen för att få ut maximal effekt.

När jag ändå hade bilen passade jag på att handla och glömde toapappret. Jag visste det var nånting jag inte skrivit upp, men så höll man på och byggde om salladskylen och det gjorde mig så pass förvirrad att jag inte klarade att komma ihåg nånting utanför listan. Fast lax kom jag ihåg. Jag tycker verkligen väldigt illa om när man bygger om och möblerar om i affären, jag vill bara kunna gå in, i det närmaste i sömnen, och plocka åt mig det jag behöver. Jag har tänkt så gott det går när jag skrev listan, att dessutom behöva tänka i affären blir lite mycket.

Och det var hällregn när jag hämtade bilen, men Äldsta gav mig ett minimalt rött paraply för länge sen. Det stora svarta med blå himmel och vita moln på insidan ligger förstås i bilen.