fick jag nån sorts vision av att jag glömt lägga linfrön i blöt, makens passion i gröten, men jag bestämde mig för att jag mindes fel. Det gjorde jag inte. Och när jag sen vaknade i morse drog jag liksom handen över ansiktet och lyckades riva näsvingen med höger tumnagel, det gjorde ont så jag var beredd på att det nästan skulle droppa blod när jag kom upp. Syntes ingenting, däremot hade jag ett rött märke i hårfästet. Vad har jag för mig egentligen?

Och promenaden blev av. Bra. Och sen kom jag hem och tände ljus och bad framför ikonerna och så började jag pyssla med gröten och bestämde att jag tar en oblötlagd sked och lägger i makens portion. Och då ringer telefonen, jag hade helt rationaliserat bort att det var telefonsammanträde just i dag. Men jag pratade på samtidigt som jag fixade frukosten, plockade upp maken ur sängen, åt frukost och hjälpte maken med påklädningen. Sen var sammanträdet slut. Och nästa tillfälle antecknade jag mycket ordentligt, kan man säga.

Nu ska det lagas mat snart. Treveckorslistan tog slut i går. Nu är det bara i dag och i morgon och torsdag den här veckan, men jag ska fixa en ny lista. Det har varit så befriande. Rutiner och förutsägbarhet i det möjliga.