– nä, så farligt är det väl inte. Men nu har jag beställt regnjackan i a f. Så nu kommer det väl inte att regna en droppe från mitten av nästa vecka. Och som sagt, eftersom jag inte är 2 m lång som modellerna, så kommer den att vara betydligt längre för mig, Äldsta mätte sin till 82 cm från axeln och det räcker en bra bit på både henne och mig. Fast som alltid när man köpt nåt dyrt så slår tanken till ‘tänk om det kommer att se alldeles förfärligt ut?’

Och jag var på banken med Yngstes av mig hopräknade myntlåda, 600 kr, som jag skulle sätta in på hans konto. En av femmorna såg annorlunda ut upptäckte jag, jubileumsmynt (beslutat och utgivet av Riksbanken) för Förenta Nationerna. Då vägrade banken att ta emot det. När jag kom hem googlade jag och det är klart att dom skulle tagit det. Det är värt det som står stämplat. Nu vet jag.

Och inte kunde banken skaffa mig lettiska pengar heller, det fanns inte i deras ‘sortiment’. Forex har, men F finns inte just här. Det blir till att göra en liten utflykt igen då.