kan ta tid att få till. Håret också. Nästan alltid tvättar jag håret samma veckodag, men av olika skäl blev det fel häromveckan och nu är jag helt vilse i pannkakan. Jag ‘borde’ ha tvättat i måndags och i dag är det torsdag. Och jag ser varenda gång jag passerar spegeln att det måste göras. Inom den närmaste kvarten har jag tänkt.

Och det här var första natten på väldigt länge som maken sov ända till nästan sju, jag vaknade förstås ändå en liten stund vid kvart i fem, men somnade om. Solen har långsamt brutit igenom dimman och var redan på väg att göra det när jag gick morgonpromenaden – äntligen f ö.

Sen fick jag veta att svärmor ändrat nåt av det vi var överens om hos entreprenören, opraktiskt och kostsamt blir det, och en mycket kort stund övervägde jag att försöka ändra henne tillbaka, men sen gav jag upp tanken. Jag kan tycka att det är dumt ur alla aspekter, men om hon nu har bestämt sig, så kommer hon bara att tycka att jag är hemsk och jag orkar inte ta det. Det tar en del energi.

Nu ska jag öppna frysen och plocka fram färs och tomatsås till italienska köttbullar.