mellan dagens aktiviteter. Maken var uppe tjugo i fem första gången. Sen kastade jag benen över kanten före halv åtta och bad mitt laudes och cyklade till maxi i dimman. Avstämning förstås ffg på evighet. När jag sätter nyckeln i dörren hemma ropar maken, han vill till badrummet igen. Jo då. Och sen ringde jag kyrkvaktmästaren och sen ringde svärmor och var trött och ledsen, men tänkte sig ev att stanna hos äldre brodern efter besöket på kyrkogården. Och jag sa att jag kommer tjugo över nio till henne. Sen gällde det att få gröten kokad och maken tvättad och påklädd också. Jag var lite sen till svärmor, men det gick ändå. Och lilla vägen till morbrodern håller på att få bredband, men lyckligtvis var fordonen inte där just då, så vi kunde hämta äldre brodern och ta med honom till kyrkogården.

Och vi uppsökte en av alla dessa gravar med släktingar, just den här var svärmors och brödernas farmor och farfar från början. Senast den brukades var av två åldriga syskon som bröderna skötte om till deras sista dagar, så kvarvarande broder var mycket nöjd med att få vila där. Och vi diskuterade hur man löser gravstenen. Och sen lyssnade vi på ringningen, vi stod i det fuktiga gräset och svärmor och hennes bror höll varandra i handen, så fina. Och han sa – ‘bror och jag stod här när det ringde för mor’ och jag tänkte att snart står jag här ensam. Fast nån annan kommer kanske med då.

Och sen bestämde dom att svärmor inte skulle stanna, morbrodern går ner till närmaste grannen och äter i kväll, bra så. Och jag hittade Äldstes laddare till telefonen som hamnat i en av påsarna med saker från sjukhuset i går.

Så har jag försökt ringa entreprenören utan resultat, men jag lyckades bättre med makens ena kusin, så där är informerat och klart. Svärmor och jag åker f ö för att fixa hennes leg senare i dag, hon är seg, ganska beundransvärd.

Jag försöker hålla ihop logistiken nu. Herre förbarma dig.