men ibland måste jag liksom smyga mig på mig själv bakifrån för att det ska bli gjort. Så i går kväll överraskande jag mig med att rensa ut åtta t-shirts som jag aldrig kommer att använda igen. Dom flesta svarta. Och jo, det finns rätt många kvar.

Och i dag när jag skulle byta lakan och dammsuga sovrummet så tog jag tag i den insynsskyddade balkongen, dvs den tekniska lösning byggaren gjorde för att slippa bygga fönsternischer i taket. Själv har jag inte precis behov av en insynsskyddad balkong, jag har aldrig solat utan lagom mycket kläder och det är knappast nån idé att börja nu, tänker jag. Men denna balkong samlar på sig enorma mängder av almfrön och också mossa från taket. Det finns ett avlopp för regnvatten och alla fröna sätter sig där och kläggar igen nästan totalt. Och i dag har det faktiskt inte regnat ordentligt på något dygn, så allt var torrt och jag kunde rensa upp. Förhoppningsvis räcker det för sommarsäsongen. Och nu är det gjort, sommarens hittills varmaste var väldigt varm, där på balkongen.

Och lagom när maken lagt sig för att vila ringde Yngste som glömde bankdosan hemma och nu behövde betala ett auktionsfynd. Men vi är ju händiga, så vi kunde gemensamt fixa det på telefon.

Undrar vad jag överraskar mig själv med nästa gång.