– våra bilresor har fungerat väldigt bra, resan bort stannade vi till hos mycket avhållen vän och fick god mat och omtanke. Och resten av vägen gick bra, delvis hällregn, men bilen har tak. Och framme fanns två barn och två barnbarn, övriga oräknade. Stor tacksamhet. Och maken sov som väldigt gott och länge på natten. Och så god och närande frukost på det.

Sen vilade maken och jag tog en promenad i varmt och strålande väder, kyrkogården och domkyrkan. Sen mera familj och jag smet i väg och träffade en av de underbara kvinnorna i mitt liv, för ett år sen fikade vi också, fast då var det ungefär +8 grader, i lördags var det så varmt att vi nästan rann bort. Och vi pratade och uppdaterade. Och åt en underbar cheesecake i år också.

Sen hade Äldsta lagat mer mat, så gott. Och en av livets godaste kladdkakor, den var helt perfekt. Dessutom hade lilla minsta där dekorerat den själv med små hjärtan, det gjorde inte det hela sämre.

Och sen en lång kvälls pratande och en kort natts sömn. Och kyrka. Tacksamhet. Och mer kaffe, där med andra pratkamrater, och andra som berättade om flickors utbildning i Betlehem, ett projekt som alltid legat maken varmt om hjärtat. Efter det en väldigt god middag – ja, jag har nästan ätit oavbrutet, dessutom god mat. För sen kastade vi oss till Äldsta igen för lite ost och kex innan vi så småningom lade oss, jag med lite lätt ångest över att glömma nånting, men jag tror allt kom med.

Det är väldigt fint att den här helgen fungerade så bra för oss som helhet. Och nu vilar maken före kvällstét och jag hör Yngste röra sig på sitt rum, för han följde med oss hit. Några dagars sommar hos föräldrarna.