sov jag i natt. Klart godkänt, tycker jag. Fast jag var uppe en vända med maken vid fem, men eftersom jag somnade om igen och vaknade av mig själv, så får det räknas som bra. Och solen strålade och nästan tyst ute, förutom fåglarna då. Underbar morgonpromenad. Jag är väldigt tacksam när jag är ute och går i ganska rask takt, att jag kan, att det är så vackert. På markplanet här satt den röda katten som bor bredvid Bra Grannen. Hon är inte så road, för hon kan inte ha dörren till sin uteplats öppen utan att den kommer in. I går stod hon och diskade och kände att nånting liksom svepte förbi henne, det var katten som gömde sig under hennes säng längst in i lägenheten. Och jag kan bara hoppas att inte just jag kommer att köra på den eftersom den brukar sitta under bilarna på parkeringen också.

Och dom som bor ovanför Bra Grannen planterade sina sommarblommor i går kväll. Förra året såg det lite ynkligt ut där, annars brukar dom prunka alldeles enormt, och det är jag tacksam för – jag ser det nästan bättre än dom skulle jag tro, när jag sitter på uteplatsen, och nu är ordningen återställd.

Och det är lätt att glömma, i går när jag just skulle lägga mig kom jag på att maten jag tänkt mig egentligen skulle in i ugn också. Det blir till att tänka om då. Och inte kan jag baka kakor heller.