som är min sömn – jag undrar hur det går i morgon. Kanske en liten chans att sova längre.

Och jag är fortfarande glad över att bilen gick igenom och dessutom i år utan en massa kostnader innan, förra årets bromsok är fortfarande i minnet.

Å andra sidan gick jag och köpte en häftpistol för att kunna klä om stolen jag använder vid datorn, och den vägrar fungera. Häftpistolen alltså. Och jag hade redan skruvat bort sitsen, så nu är jag lite irriterad. Och jag sökte fram bruksanvisningen på nätet och så vitt jag förstår har jag gjort rätt. Men det hjälper inte, den hostar ändå inte fram några staplar. Så just nu har jag rullat in den lite lätt fransiga stol som brukar stå vid Yngstes fd skrivbord.

Jag somnade förstås framför tv:n i eftermiddags och vaknade fem minuter innan Bra Grannen ringde på. Hon har ju sommarhus många mil bort där hon är större delen av sommarhalvåret, ivrigt golfspelande, men just den här veckan hade hon bridgeavslutning och födelsedagar i familjen. Så vi satt ute och pratade en halvtimme. Sen var det dags för mig att åka till kvällsmässan i kyrkan i skogen, så här års med solglasögon, vägen går västerut. Och stolen jag sitter på där hamnar i kvällssolen genom det höga fönstret. Texten om Filippos som säger till sin vän Natanael – ‘vi har funnit honom som det står om i Skrifterna’ och Natanael som är en skeptisk typ svarar – ‘kan något gott komma från Nasaret?’. Följ med och se. Just så. Att ta till sig det goda, att låta sig överväldigas. Kärleken som ropar på svar. Ljuset som flödar in i livet.