över att jag sov en halvtimme – eller kanske mer – nyss. Men jag har fixat fyllningen till söndagens paj, tömt soporna – alltid ett projekt, men den här gången fick allt plats, kollat ett recept, tvättat sidenlångkalsongerna – det blir väl höst och vinter så småningom, lyckats mangla 17 handdukar och dammsugit lite grann. Inget av det här är komplicerat, men jag har ju en tendens att nästan ge upp innan jag orkar börja. Det är därför det blir 17 handdukar. Och då tillåter jag mig att bli extra nöjd när nånting är klart.

Och så ska jag läsa en bok om en kvinna som gav upp sin veganism efter tjugo år. Jag har börjat på den, men jag minns inte vad hon heter, hon är enormt intensiv och faktaspäckad.

Och jag håller på med Ratzingers Jesusbok, del 2, också. Den är intensiv på sitt sätt, jag gillar hans sätt att skriva och glöden är påfallande där också. Guds oväntade ingripande i skapelsen. Fast när jag läser den nästa gång ska jag ha den grekiska synopsen bredvid (alltså en bok i tre spalter med evangeliernas texter som handlar om samma saker parallellt), fast det behöver man inte, men för mig skulle det förhöja njutningen. Alla har sina tics.