blev det en kort stund. Jag började ju i god ordning med en kortare morgonpromenad – i morgon tror jag att jag ska satsa på broddar ffg, för det är enormt mycket is i skogen.

Det ringde på dörren också och jag störtade ner. Utanför stod en kvinna med mycket stark brytning och sa – ‘så rååålit att nån är hemma’ samtidigt som hon tog fram ett av dom typiska reklambladen från Jehovas Vittnen, och jag är startsnabb i det läget, så innan hon hunnit mer hade jag sagt – ‘nej tack’ och stängt dörren.

Och så småningom cyklade jag till biblioteket och lyckades låna tre böcker, en av dom tillhörde ‘kulturåret’ så då kan man inte låna den i apparaten utan måste gå till disken, händer mig hela tiden. Sen bor Bästa Grannen alldeles bredvid, så jag gick upp till henne också, det är alldeles för länge sen, hon betyder mycket för mig. Och vi satt där och pratade och plötsligt drabbades jag av något mycket obehagligt, hjärtat bara rusade i väg och jag blev alldeles yr och skakig, hade inte kunnat resa mig om det hade varit så, nånstans mellan fem – tio minuter innan det gick över. Men nu är det bra igen. Hoppas jag. Och det har aldrig hänt förut, men händer det igen så får jag väl fundera vidare. Jag är ju frisk, som bekant.