på den berömda slaka linan. Avslutningen på kvällen blev väl lite ojämn, kan man säga. Rutinerna hakade sig. Och jag tänker att det gäller att flyta med. Inte det jag är allra bäst på, jag uppskattar när det stämmer, när det blir som vanligt. Och det blev det inte i dag heller.

Å andra sidan beställde jag tågbiljetter till den andra resan i december. Förra veckan fanns det inga biljetter till hemresan och man kan ju inte bara åka bort, man ska rimligen ta sig hem också. Men Äldsta var inte helt nöjd med tanken att jag skulle ta bilen många mil, så hon kollade tågen en gång till och nu fanns det. Biljettsystemet lär jag aldrig förstå mig på. Och hemresan blev tio kr dyrare i första klass, så jag slog till med det.

Så om någon i slutet av v 50 ser en förvirrad liten människa på centralen i Stockholm, så kan det vara jag. Att åka tåg ensam kan vara en lyx. Och jag minns när vi brukade åka norrut helgen innan och Yngste var med. Han ansåg att tågets barnportion köttbullar med brun sås var en läckerhet. Nostalgi.