har jag nu. Tvåan har plockat dom med säker hand och proffspincett. Och vi var ense om att vi ska göra om det ganska snart.

Efter frukosten åkte vi dit lite snabbt och Tvåan och jag drog upp på hennes salong och sen åkte jag till McD efter det att Tvåan och jag haft en diskussion – egentligen inte en diskussion, snarast en monolog för två röster, för vi var rätt eniga om att det kändes lite för kyligt för kycklingsallad. Tjena. Och under tiden hade hon hackat fruktsallad.

Sen hämtade hon pojkarna i skolan och jag shoppade loss på köpcentret i närheten, ansiktsvatten och ett snyggt nagellack, lämpligt för vintertår. En ny tekanna och sil till den och i den lilla affären har dom en massa olika sorts godis, bl a nån sorts kokosstänger som jag kände var precis vad jag behövde.

Och nu snurrar tvättmaskinen, maken tappade en bit mumsmums på sina svarta byxor. Och när vi kom innanför dörren hemma hördes ett skarpt pip. Brandvarnarens batteri tydligen. Självklart fanns det inget sånt hemma, men jag har skrivit upp på listan och hoppas att vi klarar natten. Och jag är tacksam att det inte hände under under natten. Och att jag har en stadig och bra stege som räcker upp. Under stormen Gudrun gav ju en av brandvarnarna i huset upp och jag märkte inte pipet, dörrarna var ju stängda för att hålla värmen i köket och det här var längst bort, men när den började tjuta kunde man inte missa den, dörrar eller inte. Mitt i natten. Och jag stod med huvudvärk på skrivbordet i kolmörkret och försökte hoppa upp till taket för att bara få tyst på den. Så det här var bättre.