Det är jag. Oh ja. Hela tiden. Jag hade tänkt mig att vi skulle äta blåbären jag köpte som kvällsfrukt. Jag vet att det är bär och inte frukt, men ändå. Men jag ändrade mig och gjorde en liten paj att ha som efterrätt i morgon. Den doftade underbart. Ett paket vaniljvisp tror jag står nånstans i kylskåpet också. Och jag förutsätter att det inte har bäst före datum förrän senare.

Bra grannen tittade in lagom när maken och jag tuggat i oss amatricianan, hon bor ju i sitt sommarhus just under sommaren, frenetisk golfare, men nu känner hon väl att hösten börjar närma sig. Så vi satt och tittade på lägenheten hon flyttar till 1 dec, alldeles mitt emot min uteplats. På måndag ska hon skaffa en skalenlig ritning och ev titta live på den också för att kunna planera vad som ska slängas och hur hon ska fixa. Och jag är glad att hon inte flyttar så långt.

Jag har skurat handfat och toaletter också. Och mellan varven sätter jag mig ner och känner att det är alldeles varmt runt ögonen, lite trött så där. Halva september borta.