borde jag ta fram symaskinen och byta linning på en kjol jag ska ha nästa vecka. Men jag har gjort det förr, dvs först bytt till en smalare linning, sen till en längre för två år sen – för tre år sen gav jag upp och tog en annan kjol med resår i midjan, som jag panikköpte den gången – och nu skulle jag kunna göra det lite mer prydligt. Men jag tror att jag nöjer mig med att flytta in knappen i den fasta förvissningen att ingen mer än jag själv ser mig.

Och det blev ingen särskilt tidig kväll i går heller, men tio minuter efter midnatt lyckades jag skicka iväg 350 ord eller så. Man skulle kunna tro att om man är van att klia tangenterna så skulle det gå som en dans, men olika ord tar olika lång tid att sippra fram.

Och om jag inte tittar på pappren som borde sättas in i pärm, men som just nu ligger på golvet bakom mig i en ganska prydlig hög, och om jag inte funderar på att redan betala räkningar så kanske, kanske jag tar mig en bit framåt i boken om extas. Extatiska yttringar intresserar mig, jag som inte är särskilt lagd åt det hållet själv, jag är alldeles för kontrollerad.