Det fanns absolut ingen fantasi i morse. Och ingen vilja att gå ut och handla heller. Titta lite in i frysen. En påse kycklingbitar. Men då kan man ju ta ut den. Och sen kan man ju steka lite wokgrönsaker så är lunchen klar. Fast då ska man ju helst titta efter om det finns några wokgrönsaker och inte bara vagt minnas att det borde finnas. För det fanns det inte.
Och hur var det nu? Åt vi risotto i torsdags? Kan man piffa till risotton med saffran i st? Omväxling förnöjer?
Och jag tog ju fram saffransbullar till den berömda kaffemuggen efter lunchen. Det blir inte så mycket omväxling då med saffransrisotto också – eller blir det snarare så att det blir ett genomtänkt tema?
Så många frågor och inte många bra svar. Men jag måste säga att lagar man mat till en så genomförnöjd person som maken, så blir det bra i a f. Det har hänt att han uttryckt missnöje med maten – en gång jag var i Göteborg hade han fått i uppdrag att tillreda färsk pasta och han satte in den i mikron och sa efteråt att det där behövde jag inte köpa fler gånger. Så hårt och svårtuggat som det varit. Han var aldrig mycket för att läsa instruktioner. Jag brukade skruva ihop Ikeahyllorna också. För säkerhets skull.